2011. július 29., péntek

Petrik István - REJTÉLYEK ORSZÁGA - Jelenlegi ára: 841 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
161934
Petrik István
REJTÉLYEK ORSZÁGA
Hiánypótló, régóta várt tudományos ismeretterjesztő kötetet tart a kezében az olvasó. A kazárok - akikről a honfoglalást megelőző századokkal kapcsolatban oly sok szó esik - sokkal kevésbé ismert nép, mintsem gondolnánk. Nyelvemlékük csekély száma miatt a közelmúltig még azon is vitatkoztak a nyelvészek, hogy vajon csuvasos (r-török) vagy köztörök (z-török) jellegű nyelvet beszéltek-e. Ma már az előbbi tűnik elfogadottabbnak, és a nép eredeti etnonimjét gaszar/kaszarnak rekonstruálják. Az, hogy a vezető réteg a VIII. század fordulóján felvette a zsidó vallást - távolságot tartva ezzel a keresztény Bizánctól és a délről előre törő araboktól is - szintén köztudott, mint ahogyan az is, hogy a Belső- és Közép-Ázsia felett uralkodó türköktől a VII. század közepén függetlenedő, a Volga, a Don és a Kaukázus közötti török állam lényegileg a Kaszpi-tenger és a Fekete-tenger között terült el. Központja valahol a Volga (Etil) alsó folyásánál lehetett. Éppen elődeink, a magyarok ellen építették fel nyugaton Sarkel erődjét a IX. században. Nagyjából ennyi az, amit illik tudni a kazárokról. Azonban még a szakavatott régészek, történészek, nyelvészek sem tudnak sokkal többet. Pedig a honfoglaló magyarság elhelyezkedésének, történelmi útjának vizsgálata során kulcskérdés, hogy a kazárokkal milyen viszonyban voltak elődeink és hozzájuk képest hol feltételezzük lakóhelyünket. Sajnos még ez utóbbi kérdés is az egymásnak ellentmondó elméletek heves vitáiban érlelődik, kevés támpontunk van. Mindazonáltal a kazárok behatóbb ismerete nélkül nemigen várható továbblépés a magyar őstörténet honfoglalást megelőző kétszázötven évének kutatásában. A szerző, akinek sok évtizedes kutatómunkája során sikerült összegyűjtenie azt, amit a hazai és nemzetközi szakirodalom tartalmaz a kazárokról, éppen arra vállalkozik, hogy bemutassa mindazt, amit a kazárok történelméről, nyelvéről, kultúrájáról, társadalmáról a szakirodalom eddig feltárt, és azt is, amiről még vitatkozik. Magyar nyelven hasonló vállalkozás még nem volt. Ajánljuk mindazoknak, akik a magyar őstörténet iránt komplexitásában érdeklődnek.
A sorozat további kötetei:
Lovasnomád birodalmak és városlakók
A sztyeppei civilizáció
Rejtélyek országa
A hun nyelv szavai
Ősmagyarok Azerbajdzsánban
Tündérek kihalófélben 3 kötet - Hunoktól a hunzakutokig kutatóút Belső-Ázsiában
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 841 Ft

Az aukció vége: 2011-08-03 04:06
. Petrik István - REJTÉLYEK ORSZÁGA - Jelenlegi ára: 841 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése